Projektet

Motivation for Motion

Rammerne for projektet

I skal med afsæt i en af de 10 ‘SMARTCARE’ tendenser udvikle et innovativt (ny-tænkende og værdiskabende) koncept til en selvvalgt målgruppe. Der skal indgå etnografisk research i udviklingsprocessen samt trækkes tråde til innovations-teorien. Der skal udvikles et mock-up til et website som understøtter/ forklarer/ er en del af konceptet.

Smartcare 'data-kur'

Løbeturen sker med musik i ørene, pulsmåler om livet og GPS i lommen. Vi er besat af data – og ikke kun for os selv, men også så andre kan se vores aktive livsstil. Alle data bliver delt og udgør snart en guldgrube for forskning i livsstil og behandling.

Smartcare 'spil som forebygger'

Information, påbud, råd og vejledning virker beviseligt ikke forebyggende. Men giv point for en rask gåtur, sæt et netværk op, så man kan dele oplevelser med vennerne og lav kampagnen om til en quiz – så melder flertallet om varige adfærdsændringer. Gamification gør de hidtil så kedelige opgaver til en leg – vi vil lege os til et bedre helbred!

Projekt detaljer

Projekt dokumenter

Udfordring

Etnografisk reserch

Som vores etnograske research, valgte vi at lave en cultural probe. Vi valgte en probe, da det kan give en god indsigt i folks verden. Hvad forbinder de med motivation og ikke motivation. Ved hjælp af probes, er det muligt at afdække mønster og adfærd i “real life” situationer. Vi blev enige om, at deltagerne skulle sende et billede til os hver dag om hvad der havde motiveret dem til at dyrke motion, og hvad der havde afholdt dem fra at dyrke motion den dag. Vi bad dem også om at skrive en lille besked til billederne, hvis de havde nogle kommentarer til billederne.

Mål

At få flere til at dyrke motion og derigennem forbedre deres livskvalitet. Vi ønskede også, at finde ud af hvad der motiverer folk til at dyrke motion og hvad der får dem til at blive på sofaen.

Konceptet

Vi ønsker, at skabe en visuel træningspartner der motiverer motionister til at komme ud og dyrke motion. Til formålet har vi lavet en app, der henvender sig til motionisten der ønsker en træningspartner der motiverer til at komme op af sofaen og i træningstøjet. App’en har en funktion, der tillader brugeren at skabe sin egen træningspartner. Træningspartneren vil så sende en sms til brugeren på de dage man har valgt at dyrke motion. På den måde bliver man hele tiden mindet om at man har en træningsaftale. Man kan benytte en vennefunktion i app’en. Man kan tilføje de venner der dyrker motion og følge deres motionsvaner. Man kan altså følge vennernes motion, heppe på dem og på den måde måske selv blive inspireret til at komme afsted. Vi har lavet en hjemmeside, hvor app’en kan downloades, brugeren kan oprette en proil og finde information om motivation.

Projektgalleri

Her kan du se billeder fra E-koncept Motivation For Motion